Nieuws

Jouw droomreis begint hier...

Afrika Special

Heb je plannen om naar Afrika af te reizen? Of misschien heb je onlangs een mooie vakantie geboekt? In dit reismagazine nemen we je graag mee naar dit veelzijdige continent.

Van de schitterende natuur in het bijzondere Botswana wil je vast meer weten. En wat te denken van de ongereptheid van Namibië, het Afrika voor de fijnproever…
Ook de prachtige Tuinroute (Zuid-Afrika) slaan we zeker niet over en uiteraard geniet je mee van de Big Five en de mooiste wildparken ter wereld.

De beste duikspots en mooiste stranden vind je in landen waar je misschien niet meteen aan denkt als er over Afrika wordt gesproken. We nemen je ook mee naar de indrukwekkende koningsstad Marrakech met zijn bijzondere ligging aan de voet van de Hoge Atlas en laten we je graag meegenieten van een reis door Gambia, het land van de glimlach.

Kortom, een magazine waarbij je weer voldoende reisinspiratie kunt opdoen. Heel veel leesplezier!

Klik voor het online magazine op het plaatje.

 

Sportvakanties

De perfecte vakantie ziet er voor iedereen anders uit. De een gaat voor een ultiem moment van rust en ontspanning zonnebaden aan het zwembad of op het strand. De ander trekt erop uit en wilt zoveel mogelijk bezienswaardigheden zien. Ook zijn er reizigers die hun vakantie graag combineren met sport. Of je zelf actief sport of liever naar sport kijkt, er zijn talloze opties voor een leuke sportreis. Je kunt bijvoorbeeld een citytrip naar Barcelona combineren met een bezoek aan FC Barcelona. Pak een voetbalwedstrijd mee of geniet van een kijkje achter de schermen in het iconische Camp Nou. De energie is aanstekelijk! Of treed in de sporen van Mathieu an der Poel tijdens een fietsvakantie. Wij inspireren je graag met een aantal ideeën.

Wandelvakantie

De Nijmeegse Vierdaagse, ieder jaar trekt het weer veel wandelaars aan. Wist je dat in Marbella in Spanje ieder jaar de Marbelle 4 Days Walking wordt georganiseerd? Het is hét wandelevenement van Zuid-Spanje waarbij je je kunt inschrijven voor 10, 20 of 30 kilometer per dag, gedurende vier dagen. Je kunt zelf kiezen hoeveel dagen je meeloopt. Kortom, een uitstekende gelegenheid voor een vakantie!

Sup reizen  

Een van de snelst groeiende sporten ter wereld: stand up paddle boarding! En of je nu een geoefende ‘’supper’’ bent of het nog wilt leren, er zijn verschillende bestemmingen waar je alle benodigdheden kunt huren. Wat dacht je van Ibiza, de Algarve of Slovenië?

Marathon reizen

Ren een (halve) marathon. Hoe leuk in combinatie met een stedentrip, bijv. de marathon van New York, Londen, Tokyo, Dubai of Berlijn. Er zijn legio mogelijkheden.

Fietsvakantie

Ervaar de vrijheid van een fietsvakantie en ontdek de mooiste bestemmingen vanaf de fiets! Je bent actief bezig en kunt veel zien. Fiets door groene valleien, pittoreske dorpjes, langs rivieren en laat je inspireren door alles wat je allemaal tegenkomt. Of je nu kiest voor een fietsvakantie waarbij je je bagage meeneemt op de fiets, je bagage steeds van hotel tot hotel georganiseerd wordt vervoerd, of dat je je fiets meeneemt op de auto/camper, het kan allemaal. 

Tennisvakantie

Woon grote en kleine toernooien bij zoals Wimbeldon, Monte-Carlo Rolex Masters of Roland Garros. Leg jezelf eens in de watten en combineer je verblijf met een luxe hotel. Het is ook mogelijk om zelf op de gravel te staan. Wil je graag tennislessen krijgen of aan een toernooi deelnemen. Beiden behoren tot de mogelijkeden.

Grand Prix/Formule-1 reizen

De Formule-1 is het summum voor raceliefhebbers. Er zijn het hele jaar door Grand Prix opties, bijvoorbeeld de Grand Prix van Spanje in mei of de Grand Prix van België in augustus. Vanzelfsprekend zijn er tevens reizen naar de MotoGP-races mogelijk. Hoe anders is het om een Grand Prix van dichtbij mee te maken dan op je televisiescherm. Dit is een belevenis om nooit te vergeten!

Dit is slechts een kleine greep van mogelijke sportreizen. Vrijwel elke sport is te combineren met een vakantie, van het deelnemen aan een surfkamp tot het behalve van je duikbrevet of het bezoeken van een basketbalwedstrijd in de VS. Vraag je persoonlijke reisadviseur om de mogelijkheden.

Personal Touch Travel magazine maart 2022

Deze editie van ons magazine is een ode aan Europa. Een klein maar fijn werelddeel, rijk aan natuurpracht én culturele rijkdom. Van strand tot sneeuw, van stad tot bos en van gezellige drukte tot geïsoleerde landschappen, je vindt het er allemaal.

In deze editie nemen we je onder andere mee naar de Balkan, een betaalbare bestemming voor alle liefhebbers van natuur, cultuur en avontuur. Daarnaast ontdekken we weer nieuwe fietsgebieden. Deze keer fietsen we Denemarken door, een land dat zich uitstekend leent voor een fietsvakantie. En wat dacht je van een rondreis over water? Eilandhoppen is hot! De Balearen zijn sinds jaar en dag populaire eilanden en kunnen heerlijk gecombineerd worden tot één zonnige vakantie.

Dit is slechts een kleine selectie van de bestemmingen die we in dit magazine aandoen. Klik op de afbeelding om het magazine online door te bladeren en laat je inspireren voor een volgende vakantie. En vergeet vooral niet om de tijd te nemen om de bestemming volop te ervaren, het eten te proeven, de tradities te ontdekken en kennis te maken met de bewoners. Met slow travel reis je een versnelling lager (en geniet je een graatje hoger).

Veel leesplezier!

Met reislustige groet,
Fokelien

Portugal buiten de gebaande paden,
Albanië en ongerept Rwanda

In deze nieuwsbrief deel ik enkele mooie tips om Portugal op een andere manier te leren kennen. Ook buiten de gebaande paden is het er volop genieten. Daarnaast treden we in de voetstappen van Wie is de Mol en zetten we koers naar mysterieus Albanië.

Op zoek naar een unieke belevenis? Rwanda is een bijzondere, nog relatief onontdekte, vakantiebestemming waar de natuur en dieren centraal staan. Rwanda wordt ook wel het land van de 1000 heuvels of ‘het Zwitserland van Afrika’ genoemd.

Wil je binnenkort van een mooie en vooral zorgeloze vakantie genieten? Neem vrijblijvend contact met mij op, dan nemen we de mogelijkheden samen door. Ook met praktische vragen omtrent onder meer coronamaatregelen, vaccinatiebewijzen of verzekeringen help ik je graag.

Deze maand lees je:

Portugal buiten de gebaande paden

Dit populaire vakantieland staat voornamelijk bekend om het altijd gezellige Lissabon en om de prachtige stranden in het zuiden maar er zijn nog genoeg fraaie plaatsen elders in het land. Tijd om die eens te ontdekken!

Portugal heeft veel te bieden, van rijke natuurgebieden met hoge bergtoppen tot authentieke dorpen waar je geen toerist tegen zult komen. Beklim een hoge brug, struin door de oudste boekhandel van de wereld, eet verse sardientjes en ga heerlijk skiën.

Klik hier: wat te doen in Portugal

Rondreis door Albanië

Albanië is de ideale bestemming voor een roadtrip. De bezienswaardigheden zijn erg afwisselend terwijl de afstanden meer dan behapbaar zijn. Het land heeft een oppervlakte van slechts 28.748 m2.

Laat je verrassen door kastelen en wijngaarden, schitterende stranden, bunkers uit de communistische periode, hoge bergen met geïsoleerde dorpen, grotten, bruisende steden en archeologische hoogtepunten.

Klik hier: wat te doen in Albanië

Ongerept Rwanda

Deze groene bestemming ligt in het hart van Afrika en is vooral een paradijs voor reizigers die oog in oog willen komen te staan met verschillende soorten primaten.

Het absolute hoogtepunt is een trekking naar de berggorilla’s! Een ontmoeting met deze “gentle giants” maakt diepe indruk en is een once in a lifetime experience.
Het veilige en schone Rwanda biedt prachtige vergezichten op groene heuvels, bergregenwouden, meren, koffie- en theeplantages en een kleurrijke, zeer vriendelijke bevolking.

Klik hier: wat te doen in Rwanda

Steun jij Oasebos al?

Bij Personal Touch Travel vinden we het belangrijk dat reizen zo duurzaam en verantwoord mogelijk gebeurt. Bij het samenstellen van de reizen houden we rekening met mens en dier, milieu, natuur, tradities en cultuur, zodat komende generaties nog lang mogen genieten van onze mooie wereld. 

Elk jaar steunen we een project dat bijdraagt aan de toekomst van onze mooie planeet. Voor 2022 hebben we gekozen voor Stichting Oasebos. De missie van deze mooie stichting is om het regenwoud van Costa Rica te beschermen.

Meer weten over Oasebos en hoe jij je steentje bij kunt dragen?
Kijk dan op de site: https://personaltouchtravel.nl/nl/oasebos

Wist je dat?

  • …in Finland op 14 februari in plaats van Valentijnsdag, Ystävänpäivä oftewel Vriendendag wordt gevierd? Zo voelt niemand zich buitengesloten op deze mooie dag! Het is net als met Valentijnsdag de gewoonte om bloemen of chocolade te geven.
  • …je in Wales degene op wie je verliefd bent een mooie bewerkte houten lepel geeft?  Is het gevoel niet wederzijds, dan krijg je de lepel terug.
  • …het in bepaalde landen verboden is om Valentijnsdag te vieren? Dit is onder meer het geval in Oezbekistan, Maleisië, Saoedi-Arabië en Iran.
  • …in Zuid-Korea en Japan de dames op 14 februari een chocoladereep geven aan hun geliefde. Op 14 maart is het ‘White Day’. Als het goed is, dan krijg je op die dag een cadeau van degene aan wie je de chocolade hebt gegeven. Het was vroeger gewoonte om iets wits te geven maar tegenwoordig kan het van alles zijn, van bloemen tot sieraden.