Rondreizen

Jouw droomreis begint hier...

Het bijzondere van een rondreis is dat je de reis zelf bepaalt en ook tijdens je reis nog kunt afwijken van wat je ziet.
Hoe je ook wilt gaan rondreizen, samen met jou stel ik je reis samen zoals jij dat graag wenst!

Er kunnen heel veel redenen zijn waarom iemand een rondreis gaat maken.

Je maakt een rondreis wanneer je:

  • de vrijheid wenst om te gaan en staan waar je wilt
  • een land veel beter wilt leren kennen
  • graag on-the-road bent, de reis zelf is al de bestemming
  • wilt omgaan met de lokale bevolking, hoe leven ze daar?
  • geïnteresseerd bent in wat er zich vroeger heeft afgespeeld
  • jezelf wilt verbazen over de meest mooie landschappen
  • benieuwd bent wat er na de volgende bocht komt
  • weet dat deze kennis en ervaring je rijker maakt als mens

Je kunt een rondreis op heel veel verschillende manieren doen; je kunt je eigen auto pakken en daarmee naar Zuid-Frankrijk rijden en ondertussen verschillende streken aandoen of verdergaan richting Spanje, Portugal of de andere kant op richting Italië, Kroatië etc. Ook Scandinavië is goed te doen met eigen auto, rekening houdend met lange autoritten. Maar daar krijg je zeker ook wat voor terug!

Wat steeds meer gebeurt, is dat mensen vliegen naar het land en daar een auto of camper huren en zo op pad gaan. Onze wereld is de laatste jaren veel bereikbaarder en toegankelijker geworden met veel meer vluchtmogelijkheden dan vroeger het geval was. Er zijn veel meer mogelijkheden nu om een auto of camper te huren.

Er zijn landen en regio’s die zich uitstekend lenen voor een rondreis. Zelf heb ik op verschillende manieren rondgereisd in Europa, Australië, Verenigde Staten, Canada en Zuid-Afrika. Mijn ervaringen kan ik met je delen en je kunt daar gebruik van maken. Met een helikopter vliegen boven de Grand Canyon, beren spotten op Vancouver Island, zwemmen tussen zeeschildpadden in het Great Barrier Reef, een bushwalk door het Krugerpark, een kampeersafari in het Red Center van Australië of het goede leven in Toscane…ik kan je er veel over vertellen. In veel landen kun je zulke mooie reizen prima zelf maken.

Op andere bestemmingen of als je geen zin hebt om zelf te rijden, ga je met een gids en chauffeur op pad, zoals bijvoorbeeld in veel landen van Azië. Zo heb ik een paar jaar geleden met mijn gezin een groepsrondreis gemaakt door Sri Lanka. Er zijn talloze groepsreizen mogelijk, variërend van low budget naar luxe en van jongeren tot ouderen, van alleenstaand tot gezinnen. Van kamperen tot luxe resorts, en alles ertussenin.

Steeds populairder worden ook de langere treinreizen. Wie heeft er nu geen nostalgisch gevoel bij de Oriënt Express of de Trans Siberië Express, maar er zijn er nog veel meer! Wat dacht je van de Rocky Mountaineer in Canada of de Bullet Train in Japan!

Heb je er al zin in?

Neem contact op